Back to top

Snacks til mælkeallergikere

Snacks er nemme at lave uden mælk. Her er et par forslag til dips, der ikke indeholder mælk og kan bruges lige vel til chips og grøntsagsstænger. 

Jeg vil ikke anbefale dig erstatningsprodukter som soyayoghurt eller andet - soya er skidt. Men måske du har held med havreprodukterne?

 

Hummus

Hummus er yderst sundt, fuldt af protein og smager vidunderligt. Denne opskrift er min favorit - den er fra bogen "How it all vegan" af Tanya Barnard og Sarah Kramer, men jeg har ændret den en smule.

6-7 dl kogte kikærter

1 (finthakket) løg

saften af 1 citron

2-3 spsk olivenolie

2 håndfulde hakket persille

½-1 dl tahini (udelades for sesam-allergikere!)

1½ spsk soya/tamari

3-5 fed presset hvidløg

1 tsk spidskommen

1 tsk cayennepeber

1 tsk salt

evt. 1 hakket chili

vand efter behov

Smid det hele i foodprocessoren, til det er helt smidigt og smørbart. Der skal sikkert en smule vand i, men pas på med at tilsætte for meget. Hvis det kun er til at dyppe chips i, kan man gøre det lidt mere lindt.

 

Guacamole

2 avocadoer, modne!!

Saft af ½ citron

1 tomat, flået og hakket

1 lille løg, finthakket

evt. et par jalapenos, hakkede

spidskommen

koriander

peber

en smule salt

 

Mos avocadoen med en gaffel og bland hurtigt citronsaften i. Tilsæt løg og tomat, og smag til med krydderier. Køl godt i køleskab inden servering. Opbevar i køleskab med tætsluttende låg.

 

Salsa

Denne opskrift er også fra bogen "How it all vegan".

4-6 tomater, hakkede

2-4 fed hvidløg

3-6 kviste korianer

3 kviste persille

1 spsk rødvinseddike

1 spsk hørfrøolie

2-4 chilier (afhængig af ønsket styrke)

1 lille dåse tomatpuré

1 lille rødløg, hakket

evt. 1 dl oliven, hakkede

evt. 1 tsk paprika

 

Bland tomater, hvidløg, koriander, persille, eddike, olie, chili og tomatpuré i foodprocessor eller blender, til det er rørt godt sammen. Hæld det op i en skål, tilsæt resten og rør godt.

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.