Back to top

A window of many colours

Jeg bliver så glad, når jeg kommer ud i mit køkken <3 Jeg har længe ønsket mig et gardin, der kunne skærme lidt udefra (har køkkenvindue ud til stien), og det måtte gerne være noget fint, med masser af farver :-) Så jeg blev mægtig glad, da jeg fandt mønstret på disse smukke blomster og ideen til at bruge dem som gardin. Dertil kom så planteophæng og bånd til det store gardin, som jeg selv fandt på (stort set ;-)).

 

Blomstergardinet

Jeg er lige begyndt at bruge Pinterest (jaja, jeg er bagud) og fandt der denne fine blog med masser af inspiration. Den linker videre til denne lige så fine blog med mønstret på de store blomster, som jeg i øvrigt vil spørge om lov til at oversætte til dansk.

Jeg lavede dem med en 6 mm nål i 2 tråde strømpegarn af uld med lidt polyester, fordi jeg havde en masse flotte farver liggende, men det er klart billigere at bruge akrylgarn. Jeg brugte kun 3 farveskift, i stedet for de 6 mønstret anvender, fordi jeg syntes det passede bedst til de valgte farver.

 

Planteophænget

Jeg elsker at have planter i vindueskarme, men det er ikke altid nemt med katte, der synes de skal sidde der og skubbe alting ned. Enter: ophæng til potter. Dem kan man selvfølgelig godt købe, men man kan også lave dem rigtig nemt selv :-) Jeg plejer faktisk bare at binde dem af 10 lange tråde tykt bomuldsgarn, og så slå knuder på kryds og tværs (hm, kræver måske en lille billedserie i sig selv...), men denne gang syntes jeg de skulle hækles. Jeg brugte samme garn som til blomsterne, men kun 1 tråd og 6 mm nål.

Runde 1: I en magisk løkke, 3 lm, 11 stgm, luk med km til nr. 3 lm.

Runde 2: 5 lm, *stgm i næste m, 2 lm* fortsæt hele vejen rundt, luk af med km til nr. 3 lm fra start.

Runde 3: km ind i 2 lm mellemrum, 6 lm, *stgm i næsten mellemrum, 3 lm* hele vejen rundt, luk af med km til nr. 3 lm fra start.

Mine potter var ret små, så jeg stoppede udtagningerne her og gentog blot runde 3 til det var højt nok (bemærk: jeg kunne godt være stoppet før, som du kan se på billedet - det strækker sig enormt meget). Hvis du bruger større urtepotter kan du fortsætte med at øge antallet af lm mellem stgm til 4, 5 eller 6, og så derefter gentage til højden er opnået. Aflsut ikke garnet!

Snore: km ind i mellemrum. Lm til snoren er tilpas lang (for mig var det 50 lm, og husk at den strækker sig meget!) og afslut med 25 cm garn til overs. Gå 3 mellemrum længere hen langs kanten og start en ny snor her på samme måde. Gentag 2 gange mere, så du har 4 snore. Saml dem sammen for oven og bind en knude lige over de sidste lm. Buk sammen og bind en knude mere, så du har en løkke at hænge op i.

 

Gardinbåndet

Jeg har arvet flere sæt 70'er gardiner fra min fasters loft (I ved, den gode slags faster der kun smider noget ud, når det virkelig er nødvendigt ;-)), og det rød-orangestribede her passede perfekt til vinduet i køkkenet. For at det ikke skal tage for meget lys, eller væg ved siden af, har jeg valgt at binde det op med bånd i siderne. De skulle selvfølgelig matche alt det andet og er derfor lavet i samme garn, 2 tråde og 6 mm nål. Ud over garn etc skal du bruge 8 små gardinringe.

Start med 32 lm.

Runde 1: 2 stgm i 3. m fra nål,, herefter stgm i hver m til sidste, i denne 2 stgm. DREJ NU KÆDEN. 2 stgm i første, stgm i hver m til sidste, i denne 2 stgm. Afslut farve.

Runde 2. I første m, begynd ny farve med 2 lm, 1 fm i samme m, herefter fm i alle m til anden ende, 2 fm i sidste m, km i gardinring, DREJ, 2 fm i første m, fm i alle m til sidste, 2 fm, km i gardinring, km i første m fra omgangen. Afslut.

Blomsterne har jeg ikke selv fundet på - dem finder du en rigtig fin vejledning til på denne fine blog. Dem lavede jeg med 1 tråd garn og 3 mm nål. Jeg lavede ikke så mange lag, da det ville blive for stort. Jeg hæftede alle ender undervejs undtagen den i midten, som jeg brugte til at sy den fast til båndet med.

 

Her er lige lidt nærbilleder af blomsterne :-)

 

 

 

 

Comments

I love this but I can't get it to translate to English on the website....When I finish it, I 'm going to post it for you!

Lois, there's supposed to be an English translation of the article and patterns here! Thanks for bringing this to my attention, I'll get on it as soon as I have time!!

Questions?

Comments have been disabled - Use the contact form, if you have any questions.