Back to top

Strikket panel til trøje

trøje med panel

Denne trøje har jeg købt i en genbrugsforretning for 25 kr. Den er af ren uld. Jeg kan fint bruge den som overtøj i overgangsmånederne, men jeg vil jo gerne kunne bære Lillebror i slyngen under den. Derfor har jeg strikket et panel til den.

Jeg købte garn i næsten samme farve i den lokale forretning. Det er islandsk uld. Jeg gav vist ca. 35 kr. for en hel masse, så der er rigeligt til overs til matchende langskaftede sokker til Lillebror samt måske en hue (som dog skal fores - det er ikke helt blødt nok).

Trøjen lynes, men jeg kunne ikke finde lynlåse, der passede sammen med den, der allerede sad i. Derfor købte jeg to nye, som kostede 20 kr. stykket.

Strikkevejledning:
Slå 50 m op på pind 6. Strik 4 pinde i dobbelt rib (2 ret, 2 vrang). Strik herefter glat til arbejdet måler 10 cm. Tag ind i begge sider ved at strikke 2 m og derefter 2 m sammen. Strik videre til de sidste 4 m, og strik så 2 m sammen og de sidste 2 m almindeligt. Tag ind på denne måde på hver 8. pind. Når arbejdet måler 35 cm tages ind efter 6 pinde 1 gang. Tag herefter ind på hver 4. pind. Når arbejdet i kanterne næsten måler det samme som trøjen, strikkes 4 pinde dobbelt rib og lukkes af. Er trøjen meget kort, skal der nok tages ond oftere end hver 8. pind. Er den meget lang, skal der også justeres for det.

Herefter kan man evt. hækle en kant i siderne - dette vil lette påsyning af lynlås, da arbejdet ellers ruller i siderne (det fandt jeg så ud af på den besværlige måde... :-))

Sy lynlås på i hånden med dobbelt tråd - sæt den først fast med nåle og vær omhyggeligt med ikke at strække i arbejdet, så den kommer til at bule! Sy herefter evt. ny lynlås i trøjen på samme måde.

Og så er du færdig! Du kan evt. lave en hæklet snor til at trække gennem ribkanten foroven, så den kan rynkes lidt sammen ved at bruge snorstoppere i enderne. Det sammen kan gøres forneden, hvis den føles for vid. Den måler ca. 35 cm foroven og 15 forneden. Er dit garn ikke til pind 6, bør du lave en strikkeprøve og justere maskeantal samt antal pinde derefter!

Kontakt mig, hvis noget af ovenstående volder problemer!

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.