Back to top

Solkasketter til små og store :-)

 

Nu er tiden snart ved at være til solbeskyttelse, så jeg vil gerne dele min begejstring for disse kasketter :-) Jeg faldt over dette (engelske) mønster på en solkasket sidste år og fik straks lavet fine eksemplarer til alle mine drenge ;-)

 

 De er nemt og hurtigt lavet, og kræver kun små mængder stof, så de er perfekte til rester og upcycling.

Mønstret anbefaler et lag kraftig fliseline mellem lagene i skyggen, men jeg brugte i stedet et på hvert på begge lag stof, som i øvrigt begge var af yderstoffet. Det yderste lag på hele kasketten er af kraftig kanvas eller denim (en gammel nederdel :-)), mens det inderste lag på selve hatten er af en tyndere lærred.

Mønstret passede helt perfekt til mine ungers hoveder, så der ændrede jeg ikke noget. Til min mand gjorde jeg den naturligvis noget større, og det er jo ganske simpelt. Mål først rundt om hovedet for at finde ud af hvor langt sidestykket skal være, og tilpas så pulden - evt. så den bliver lidt mere aflang end cirkelrund. Tilpas til sidst skyggen, så den i den inderste kurve er lige så lang som halvdelen af sidestykket.

Sig til hvis det engelske sysprog driller, så jeg kan hjælpe lidt :-)

Kommentarer

Wow.. Elsker denne type hat. Har du en vejledning eller en tegning eller lignende? Vil gerne lave sådan en kasket men er ikke særlig begavet.

 

Med venlig hilsen Michelle

Hej Michelle,

Du finder tegning til print samt vejledning på engelsk i linket i toppen af artiklen :-)

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.