Back to top

Ringslynge med åben hale af gammel vikle

 En ringslynge er noget af det nemmeste at sy selv. Det er en meget anvendelig slyngetype, som kan bruges i mange stillinger og som er superhurtig at få på. Mange synes, det er den nemmeste slags at bruge, mens andre foretrækker andre typer - personligt finder jeg denne uundværlig til både spæde og større børn.

Herunder ser du, hvordan jeg syr en slynge med en rigtig god skulderkomfort af en gammel vikle, da det vævede stof er særdeles velegnet til en ringslynge. Hvis du investerer i en gammel vikle (af en god bredde) sammen med en veninde, vil der sikkert være nok til en slynge til Jer hver. 

Her ser du, hvordan jeg syr en slynge med åben hale fra bunden.

 

 

Du skal bruge:

En gammel vikle på min. 175-250 cm længde; slyngeringe (godkendte!).

Når man bruger en slynge, hvor halen ikke er syet sammen, ses bagsiden af stoffet. Derfor skal du nok vælge en semilukket hale, hvis der er stor forskel på for- og bagside. Start med at klippe stoffet i den ønskede længde og bredde. For de fleste af alm. bygning er 2 m langt nok. Er du meget høj og kraftig, skal du nok klippe det 250 cm langt. 

Når stoffet er klippet, laver du en zigzagkant i den ene ende. Den anden laver du et dobbelt ombuk mod retsiden og laver en stikning. Ønsker du en skrå hale, se her.
.

Så skal skulderen sys: 

ssr1 

Læg den zigzaggede ende ud med bagsiden opad. Afmærk midten med en nål. Del herefter den halve bredde ind i 3, hvoraf den sidste ud mod kanten skal være lidt bredere.

Ex.: her er slyngen 62 cm i alt. Jeg deler den ind i 2 x 31 cm. Herefter afmærker jeg 9½ cm fra midten med en nål og afmærker så 9½ cm efter det med endnu en nål. Det giver det sidste stykke en bredde på 12 cm. 

ssr2  Nu folder du ind efter nålene som vist på billedet. Dvs. de yderste to nåle skal ind til nålen i midten - så kommer kanterne til at vende udaf, hvilket er vigtigt for komforten, og stoffet er foldet i 3 lag på hver side af midten. Sæt nåle i langs kanten og igen 8-10 cm længere inde.
ssr3  Vend stoffet, så du ser retsiden og flyt alle nåle om på denne side.
ssr4  Vend igen om til vrangsiden. Marker på tværs af bredden et stykke på ca 20-30 cm med nåle i en afstand af 50 cm fra bunden. Marker midten af slyngens bredde ved førnævnte nåle.
ssr5  Træk stoffet gennem ringene og fold kanten op mod nålene. Sørg for at midten af bunden møder midten af bredden markeret med en nål! Læg bunden langs de nåle, der markerer 50 cm inde i stoffet. 
ssr6  Fastgør det foldede stykke til slyngens bredde efter nålene, således at den sidder fast i et stykke på ca. 8 cm. Fjern de andre nåle. Sy herefter et antal stikninger på enten langs eller tværs af slyngens bredde. 
ssr7  Her ser du, hvordan jeg har syet 3 stikninger på tværs af slyngens bredde. Man kan også sy dem på den anden led og evt. lade dem være længere, ned mod ringene. Husk i så fald at sætte nåle længere ned i stoffet, da det ellers kan flytte sig en del under syningen!
ssr8  Sådan ser skulderen ud fra retsiden, når den er færdig. Faktisk ville sømmene være lidt mindre synlige, hvis jeg havde syet på den anden led... det vil jeg overveje til den næste slynge :-)
ssr9  Her ser du en anden slynge syet på samme måde af en anden vikle. Sådan ser den ud på skulderen, når den er bredt komfortabelt ud og støtter rigtig godt.

 

 

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.