Back to top

Ringslynge med åben hale

Her viser jeg, hvordan jeg syr en ringslynge med åben hale helt fra bunden. Ringslyngen er klart en af mine favorit-slynger og den jeg bruger allermest lige nu. Lillebror ligger stadig meget ned i slyngen og sover eller ammer, og ringslyngen er så nem at skifte stilling på ham i.Andetsteds her på siden kan du se forskellige måder at bruge slyngen på, og du kan også se, hvordan du syr en ringslynge af en gammel vikle. Og her kan du se en foldevejledning til skulderen i papir (se på den nederste!).

Her viser jeg, hvordan jeg laver en ringslynge fra bunden med den slags skuldersyning, som jeg selv er gladest for. (Bemærk, jeg foretrækker nu, 2 år senere, faktisk en helt åben skuldersyning, kaldet fanned shoulder :-) Men denne er absolut god!)

Du skal bruge:

  • Et stykke stof på 200-250 cm længde, afhængig af din størrelse (bemærk: laver du halen skrå, bør du lave slyngen 15-20 cm længere end du ellers ville!). Bredde 65-90 cm. Stoffet bør være ens på begge sider! Tynde naturmaterialer er at foretrække. Bomuldslærred er godt, men hør eller hør/viskose (som denne) er supergodt, da det strækker sig noget mere på diagonalen. Brug ikke strækstof.
  • Slyngeringe af metal eller nylon - brug kun godkendte! Til stoffer, der er lidt glatte, bør du vælge nylonringe, da de 'griber' bedre om stoffet end metal.
  • Evt. pyntebånd el.lign.
Klip først stoffet til i den længde og bredde, du vil have. Er du lille til middel af bygning, vil 2 m være fint. Er du større, skal du lave slyngen 250 cm i længden og evt. undlade at sy halen færdig, før du har prøvet slyngen, hvis den nu skal forkortes. Bredden er en smagssag - jeg foretrækker en bred slynge og laver min 90 cm, så Lillebror kan ligge ned i den længe endnu. Ellers kan den være helt ned til 65 cm.
Klip evt. halen skrå - så falder den flot! Mål 15 cm op i den ene side og sæt nåle i skråt ned mod den anden side og klip af. OBS: den korte side skal vende udad mod din arm, når du har den på! Find derfor først ud af, hvilken skulder du bærer på (for de fleste er det den side, de bruger mest - altså højre for højrehåndede osv.) Afmærk vrangsiden med en sikkerhedsnål - den kommer til at vende udad. Bærer du på højre, klip fra venstre nedad mod højre og omvendt, hvis du bærer på venstre.
I den modsatte ende zigzagger du kanten. Siderne bukker du dobbelt om ind mod vrangsiden og laver en stikning.
I bunden, ved den skrå klipning hvis du valgte den, bukker du dobbelt om på retsiden af stoffet og laver en stikning. Er du ikke sikker på længden, bør du vente med dette, til resten af slyngen er syet færdig og du har prøvet den.
Fold slyngen på midten af bredden og sæt en nål. Mål fra den zigzaggede kant 50 cm ind og sæt nåle.
Her ser du, hvordan et stykke 50 cm fra kanten er afmærket tværs over slyngens bredde.
Sæt en nål midt i slyngens bredde ved den zigzaggede kant. Inddel herefter de to halvdele på hver side af midternålen i 3 dele, hvoraf den yderste mod kanten skal være lidt bredere. Ex. Hvis din slynge er 90 cm bred, skal 45 cm inddeles i 3: to stykker á 14,5 cm og det sidste ud mod kanten 16 cm. Nålen ved siden af midternålen kaldes 1 og den yderste 2.
Fold bredden mod midten, så nål 2 kommer ind til midternålen. Nål 1 ligger nederst, og kanten vender udad og går lidt længere ud end stykket nedenunder. Sæt fast med nåle et stykke ind.
Dette ses tydeligere her på retsiden af stoffet. Flyt nålene herover, og afmærk ca. 10 cm inde fra zigzagkanten.
Vend stoffet om igen, så vrangsiden vender opad. Sæt ringene ind over.
Buk om omkring ringene, så zigzagkanten når op til nålene, der afmærker 50 cm fra kanten. Sæt fast med nåle.
Sy fast på langs. Jeg laver 8 stikninger i alt á 10 cm længde.
Sådan ser det ud fra vrangsiden, når ringene er syet fast.
Og sådan ser det ud fra retsiden, når ringene er syet fast.
Og sådan ser det ud, når skulderen er trukket lidt sammen :-)
Hvis du vil have pyntebånd på som her, skal du først lægge båndet på ud til den ene kant for neden på slyngen og sættes det fast med nåle. Husk, at du syr på det på vrangsiden af stoffet, som er den ende, der vender udad, når slyngen er i brug!
Buk enden ind som på billedet her.
Buk så det lille hjørne ind under og så båndet fast i begge kanter med overtråd, der matcher båndet og undertræd, der matcher slyngen.
Sådan skal det se ud færdigt :-) OBS. Lad være med at klippe det helt til i den anden ende til at starte med, da slyngen giver sig under syningen, hvis den er klippet skråt! Klip først af, når du er næsten nede ved enden og buk så ind, inden du gør syningen færdig.
Det færdige resultat i brug.

Kommentarer

hejsa
det ser ud som en rigtig god vejledning, men da jeg er ny udi slynger og syning, så ville det være rigtig godt, hvis der var billeder.

Hejsa
Jeg har syet en slynge efter dine fine vejledning. Men nu mangler jeg jo ringene, hvor kan jeg købe dem?
Mvh Anja

så kom billederne endelig på igen :-)

ringene kan købes flere steder på nettet, prøv at google "slyngeringe". men ellers kan de med fordel købes direkte fra www.slingrings.com i usa, hvis man køber 1-2 par, afhængigt af kursen, og holder sig inkl porto under bagatelgrænsen for told :-)

...de hjælper alt andet lige på forståelsen! Nu vil jeg kaste mig ud i projekt: sy ringslynge:-)
Generelt, tak for en rigtig fin og informativ side!

Tak!

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.