Back to top

Pyntedukke og øko-erna, hvad gør man så?

Da jeg droppede kemikalierne for små 10 år siden, røg makeup'en ud sammen med alt det andet hud- og hårpleje. Men nu er der ved at være et stort udvalg af hud- og miljøvenlige produkter, så man med ro i sindet kan finde sin indre pyntedukke frem igen ;-)

Negle

Noget af det, jeg har savnet mest, er neglelak :-) Hvad kan jeg sige, jeg ææælskede mine fine, funky negle, men lige med den slags kan man jo ikke være i tvivl om giftigheden - de stinker jo af den.
Men nu er der faktisk neglelakker på markedet uden opløsningsmidler!! Der findes en række forskellige mærker, hvoraf nogle kan købes i Danmark. Her er nogle af dem, jeg er stødt på:
Honeybee Gardens
De er vandbaserede, og kan fjernes med alkohol - faktisk endda vodka eller lign :-) Men man kan også købe deres egen fjerner, som har noget conditioner i. Mange farver, og god pris, synes jeg. Den holder ikke sååå godt på mine fingernegle, men det skulle efter sigende være meget forskelligt. På tæerne holder den fantastisk for mig :-) Kan købes mange steder i Danmark.
Aquarella
Også vandbaserede, rigtig mange farver, ser fede ud. Der skal dog købes flere forskellige slags produkter til brug både før og efter påføring, og de er temmelig dyre. Fås i Danmark hos bla. Greenskin.dk.
Sante
De er ikke vandbaserede men uden de sædvanlige opløsningsmidler, phtalater osv. Fås ikke i Danmark, men i UK kan de købes uden told/moms (i modsætning til USA, pas på når du shopper online ;-)). Fx her.

Mere følger om øjenmakeup de nærmeste dage :-)

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.