Back to top

Mælkefri "nutella"

Dette smørepålæg kan laves mælkefrit eller med mælkeprodukter, efter præferencer. Det er IKKE nutella, for der er ingen nødder i, men jeg tror egentlig godt man kan tilsætte nogen :)

Jeg fik denne opskrift for længe siden af en ven og ved derfor ikke hvorfra den kommer. Here goes:

Opskrift

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl ersatzfløde (efter valg - havre, ris, soya)
  • 1 tsk sukker eller sirup
  • en smule vanille
  • 37 g margarine

Hak chokoladen fint og hæld den i en skål. Varm fløden op med sukker/sirup og vanille. Hæld den varme fløde forsigtigt lidt ad gangen over chokoladen, mens der røres, så chokoladen smelter. Tilsæt margarinen i klumper og pisk den sammen med chokolademassen. Hæld på et glas med tætsluttende låg og opbevar på køl.

Jeg tænker, at man måske kan erstatte halvdelen af margarinen med en nøddesmør for at få den mere nutella-agtig. Som den er efter opskriften er den virkelig god, meget kraftig når man bruger en god chokolade med højt kakaoindhold :)

Kommentarer

margarine skal være mælkefri ellers er der igen ide i det

Ja, det giver sig selv :-) Hvis man spiser mælkefrit ved man sikkert hvilke margariner, der ikke er mælk i. Men derudover er jeg slet ikke så glad for margarine, for det er godt nok ikke ligefrem naturlig mad. Så måske jeg skulle prøve at finde et mere naturligt alternativ til smør og prøve det af?

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.