Back to top

Lommetørklæder af gammel t-shirt

Børnenæser der løber skal tørres med det blødeste, fordi man typisk er nødt til at tørre hvert andet minut :-) Jeg har brugt en gammel mande t-shirt, der skulle smides ud. Fordi jeg ikke synes det er så lækkert med snot overalt, har jeg lavet poser til at smide de brugte klude i - disse kan så smides direkte i vaskemaskinen og først tømmes, når de skal tumbles eller hænges op. Måske kan de endda tumbles med indhold?

Jeg klipper ærmerne af t-shirten lige efter syningen, hvor de er sat på 'kroppen'. Så vender jeg vrangen ud af dem og laver en stikning ved siden at syningen, så der dannes en pose. Ved kanten af ærmet er der typisk en stikning, der danner en løbegang. På hver side af sømmen, der holder ærmet sammen, klipper jeg et lille hul. Med en sikkerhedsnål trækker jeg så en snor gennem løbegangen. Nu har jeg to poser til klude, der kan lukkes med snore.

Af resten af t-shirten klipper jeg små klude på ca. 10 x 10 cm. Der kan blive ca. 30 klude. Dem har jeg liggende i en bunke på bordet, og når de så har tørret næsen en gang, putter jeg dem i posen. Når alle er brugt, ryger den i vaskeposen med bleerne. Hvis snottet virkelig flyder, er det smart at have gjort dette med 3 t-shirts, så du har nok :-) Det er vigtigt at undlade at fylde poserne for meget, da de så ikke vil kunne vaskes ordentligt rene. Det er bedst at vaske i poserne, da de små stykker ellers nemt (ligesom babysokker) ender i kanten af maskinen mellen gummistykkerne foran :-( Men det betyder selvfølgelig også, at der helst kun skal være flydende snot og ikke rigtige, ahem, "stykker" i kludene :-)

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.