Back to top

Ki's granny dread tam

 

kis hueDet her er nok en af de fedeste huer ever :-) Jeg lavede den til min veninde i starten af vores dread journey, og jeg bliver jo nødt til at lave en til mig selv også. Mønstret er dog ikke beregnet til dreads, så jeg lavede den en del længere/større, end mønstret specificerer.

Du finder mønstret her. Bemærk at det er gammelt - hvis du bliver glad for det og vil gemme det, vil jeg varmt anbefale at gemme det som html-fil på din computer, eller kopiere det ind i et dokument og gemme!

Min veninde valgte farverne ud fra et tæppe, hendes mor hæklede da hun ventede hende :-) Se mere til det i en kommende post med et dreadband, jeg lavede af resterne. Den er lavet i Filcolana Peruvian Highland på en 5 mm nål.

Ændringer:

Jeg fulgte mønstret til efter sammensyningen af alle oldemor-firkanterne, og herefter lavede jeg:

1. omg: fm i alle m, 102 m (se mønster)

2. omg: stgm i alle m, 102 m.

3. omg: *2 m sm, fm i 10 m* gentag hele vejen rundt (9 indt), 93 m.

4. omg: stgm i alle m

5. omg: *2 m sm, fm i 9 m* gentag hele vejen rundt; 84 m

6. omg: stgm i alle m

7. omg: *2 m sm, fm i 8 m* gentag hele vejen rundt; 75 m.

8. omg: stgm i alle m

9. omg: *2 m sm, fm i 7 m* gentag hele vejen rundt; 66 m.

10. omg: fm i alle m

11. omg: *2 m sm, fm i 9 m* hele vejen rundt; 60 m.

12. omg: fm i alle m. Luk af.

Skyggen lavede jeg som i mønstret, bortset fra at jeg kun lavede 2 udtagninger per række, og ikke 3. De må gerne være tæt på midten. Afslutningsvist lavede jeg en række fm hele vejen rundt om skyggen.

Hvis man ikke har dreads, eller alm hår, ned til numsen som min veninde, så behøver man ikke lave så mange omgange :-) Så kan man bare følge mønstret, eller lave et par ekstra omgange. Min skal fx ikke være helt så rummelig, til mine shorties :-)

 

 

 

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.