Back to top

Indpakning og kort

Jeg har aldrig gavepapir i huset. Før i tiden glemte jeg at købe det, og måtte altid finde på andre ting i sidste minut, og nu synes jeg det andet er både sjovere, flottere og mere økologisk :-) Kort har jeg heller ikke meget af, men jeg elsker at klippe-klistre og lave noget selv. Her er lidt idéer.

Indpakning
Jeg kan godt lide idéen om, at indpakningen kan bruges igen og ikke bare smides ud. Det kan man naturligvis også med papir, og det synes jeg bestemt også man bør gøre, selvom der godt kan grines ad én, når man gør det samme som Faster Nete. Men alternativ indpakning er måske lidt nemmere at gemme og mere holdbart.

Her har jeg brugt en gammel dug til et sofabord, som passede lige i størrelsen til den store papkasse, jeg havde lagt min bror og svigerindes bryllupsgaver i. Duge er arvet fra min families gamle sommerhus, men sådan en koster ingenting i genbrugsforretninger. Sådan nogle kan i øvrigt også bruges til at lave superfede lomme- eller ringslynger, hvis de er lange nok. Jeg har pakket den rundt om og foldet siderne som ved papir, og så bukket spidserne ned under bunden og fastgjort med sikkerhedsnåle. Det behøver jo ikke være en dug - det kan også være en gamme stofrest. Min bror gav et år julegaver pakket ind i rester af cool tapet fra deres stue - det var meget nemt at gemme og genbruge. Det var så snøret sammen med et alternativ til gavebånd - husker ikke præcis hvad, men silkebånd eller lædersnor, måske.

Til mindre gaver har jeg ofte syet små helt enkle stofposer, som lukkes foroven med en hæklet snor. Sidste jul lavede jeg pakker med hjemmelavet kosmetik og slik til alle, og de blev pakket således fint ind i stofposer. For at gøre det ekstra fint kan man hækle en blomst til at sætte fast på posen.


Kort

Jeg har gemt alle kort jeg nogensinde har fået. Det virker måske lidt åndet og pladskrævende :-) Men jeg synes det er hyggeligt. Jeg har også gemt kort, som mine børn har fået, som skal i mapper med alle den slags ting, så de senere kan se alle de søde tanker, de fik ved deres fødsler, fødselsdage osv.

Min mormor har lært mig at være glad for personlige kort med tørrede, pressede blomster, og det er fantastisk hyggeligt at gå blomster-ture med ungerne og plukke, og så gå hjem og lægge i pres. Så kan man senere lime dem på sammen, når Bedste skal have en fødselsdagshilsen.

Her er et kort, jeg lavede til min brors bryllup. MIn svigerinde er vild med efterår, så hvad er mere passende end et efterårskort! Jeg gik på blad-rov i skoven, for man er altså nødt til at plukke bladene fra træerne - de er alt for tørre, når de først er faldet af. Jeg skrev så først teksten på et kraftigt papir og limede derefter bladene på rundt om. Til sidst lagde jeg et par store kogebøger ovenpå for at presse det. Jeg skulle have ladet det ligge længere, for da limen efterfølgende tørrede helt, bukkede papiret forneden. Dette kort vil selvfølgelig ikke holde de næste 20 år, men det er fint nu :-)

Julekort kan også laves personlige. Sidste år lavede jeg mere end 20 julekort til venner og familie, hvor jeg tegnede nisser og nisselandskaber, som passede til de enkelte. Det var rigtig sjovt, noget tidskrævende, men jeg morede mig. Jeg skal sige, at jeg ikke er nogen ørn til at tegne, men det er min erfaring, at folk altså er ligeglade om det er supersmukt eller ej, hvis man har gjort sig den ulejlighed at tegne noget til dem ;-) Bjørn fik mig til at tegne et af vores egen familie til ham, som jeg vil prøve at finde og scanne ind.

Ud over at tegne kort kan man jo også klippe-klistre, evt. sammen med børnene, og lave fine kort på den måde.

Tilføj kommentar

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.