Back to top

En alternativ tønde til fastelavn

Hos os er fastelavnstønden et fælles projekt hvert år - den er nemlig en papkasse, dekoreret af hele familien :-) Jeg har ikke lyst til at købe træ, der bare skal smadres :-/ Og de seneste år har jeg set at paptønder har fundet vej til supermarkederne som et mere økonomisk og økologisk alternativ. Man kan dog også bare lave sin egen ;-)

En pinata kan også laves selv, sammen med ungerne :-) Så det vil jeg gerne prøve en dag, evt. også til halloween.

Legen er den samme, bortset fra at man ikke behøver gøre så meget ud af vinder og taber, og den kan jo fyldes med lige hvad man vil. Jeg vil nok foretrække, hvis man bruger slik, at dele det på forhånd, i et antal poser der passer med antal børn, så der ikke er kamp om at komme først og få mest.


Se en vejledning her: http://www.housewife.dk/boernefoedselsdag_hjemmelavetpinata.htm

Kommentarer

Det var da en rigtig god ide.
Selvom at vores børn også er med til fastelavn, og jeg ikke indtil nu har set efter noget alternativ - ja, så virker den nuværende tradition ret udtærsket.
Den nuværende tradition virker faktisk ret tom, bl.a. når man ser de videoer, der er af tøndeslagningen på youtube - jeg mener uden den "mening", som bl.a. jeg er tilhænger af.
Og, så er der langt fra vores tids dyrevelfærdstænkning og "katr som kæledyr" og til "den sorte ulykkes-kat der, symboliseres / bankes langt væk".
Det at slå og slikken er det der får børnene med på legen - ... så, hvorfor ikke fylde mening på, udover dette, samt undgå modsigelserne imellem tidligere tiders overtro og vores tids velfærds-tænkning.
Et monster eller noget lignende, som er hjemmelavet, og som ikke gør børnene "etik-forvirrede" - det er sku smart tænkt.

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.