Back to top

mad

Kager uden korn

Da min yngste søn ikke tåler kornprodukter (altså ikke bare ikke tåler gluten men også reagerer negativt på glutenfrit bagværk), har vi efterhånden afprøvet en del opskrifter på bagværk uden kornprodukter. Brød er lidt svært - men kager er nemt at lave uden korn, og nedenstående opskrifter er fantastisk lækre :-)

Vafler eller pandekager uden hvede

Vi eeeelsker vafler om morgenen :-) Masser af protein og især fedtstoffer er skønt at starte dagen med. Og for nylig er jeg begyndt at lave dem sådan her. De kan være helt glutenfri, hvis du køber certified oats - spørg i din helsekost. Du kan selvfølgelig også bruge andre slags glutenfrit mel.

Om at være kødspiser igen :-)

Nu hvor jeg igen spiser kød, kommer jeg til at ændre lidt på nogle gamle artikler om mad herinde :-) Og for det tilfælde, at nogen skulle undre sig, synes jeg det er på sin plads med et indlæg om det - også for at fortælle hvorfor jeg nu har valgt at spise dyr igen.

Mælkefri "nutella"

Dette smørepålæg kan laves mælkefrit eller med mælkeprodukter, efter præferencer. Det er IKKE nutella, for der er ingen nødder i, men jeg tror egentlig godt man kan tilsætte nogen :)

Jeg fik denne opskrift for længe siden af en ven og ved derfor ikke hvorfra den kommer. Here goes:

Opskrift

Quinoa-klatkager

Nemt, sundt og lækkert!!! Disse klatkager er et bud på en mere næringsrig udgave af traditionelle klatkager.

Amerikanske pandekager

Da jeg ikke længere er veganer, har jeg ændret på opskriften på pandekager andetsteds på siden og vil dele den med andre :-)

Hjemmelavet is

Hjemmelavet is behøver ikke at være svært, og selv den økologiske is i fryseren i mange supermarkeder kan indeholde ting, som mange af os ikke ligefrem forbinder med is - der er mange gode grunde til at gøre det selv ;-)

Alternativer til komælk

Mange går i disse år væk fra komælk af den ene eller den anden årsag - allergi, intolerance, skepsis, dyre-etiske valg - og den store hurdle er så: hvad så??? Her er en række alternativer til komælk i forskellige situationer.

Sider

Abonnér på RSS - mad