Back to top

hudpleje

Solcreme - nej ellers tak!

Sidste år tog jeg en beslutning, som nogle ville kalde sindssyg - jeg smed vores solcreme ud. Jeg var så træt af den ene afsløring efter den anden af hvor meget skidt, der er i den slags, og jeg gad bare ikke mere. Da jeg havde givet et ublu beløb for en øko-solcreme i helsebiksen, og den så alligevel indeholdt noget superskidt, kunne det være nok. Ud med det! Men hvad så?

På mit badeværelse...

... er der rigtig meget tom hyldeplads :-) Det er fordi jeg ikke bruger ret mange forskellige produkter. Jeg tænkte, at for de læsere, der er nye til tanken om hjemmelavet og naturlig hudpleje, kunne det måske være sjovt at høre hvad der egentlig står på hylderne på badeværelset hos en, der konverterede til den slags for mere end 10 år siden :-)

Ansigts-eksperimentet

KokosolieUpdate 2019: nu har jeg brugt olierensning af ansigtshuden i lidt mere end 8 år - og min hud har det så godt! Se mere nederst :-)

Jeg har længe været lidt træt af min hud i ansigtet, og besluttede for nylig at nu skulle jeg finde en god rutine - men what to do, når man er øko-erna, hjemmelaver og har tør og sart hud?

Hårfjerning med sugaring

Hvis man går med på ideen om at kvinder skal være fløjlsbløde og hårfri, kan man - hvis man er som mig - nemt komme enten til skade, eller af med en masse penge :) Men der er en nem metode, med et urgammelt produkt du kan lave af ting, du sandsynligvis allerede har i køkkenet: sugaring.

Naturlige deodoranter

Der er flere måder at undgå svedlugt på, og de gør alle brugen af konventionelle deodoranter overflødig :-) Find flere af dem i dit køkkenskab lige nu.

Sådan laver du salve

I denne video demonstrerer jeg med min assistent, Jasmin, hvor simpelt det er at lave sin egen salve. Du kan bruge det til at lave eksem-salver, læbepomader og meget andet.

Olivensalve

Denne salve er uhyre simpel at lave og kan bruges til stort set alt - som ansigtscreme, til eksem, rød numse, sår, svamp o.m.a. Salven her har jeg fået idéen til af en veninde, da jeg havde svamp under min graviditet med Lillebror. Olivenolie indeholder nemlig stoffer, der decideret bekæmper svamp. Jeg fik dog ikke så meget glæde af den i den forbindelse, men har senere brugt den som ansigtscreme, til rød numse på blebørn, til sår og rifter og alt muligt andet. Den er virkelig god og fantastisk simpel at lave.

Sisses havresalve

Jeg lavede denne salve, fordi jeg havde brug for noget effektivt til eksem, der samtidig var et rent naturprodukt. Den er testet på utallige eksem-plagede mennesker i min omgangskreds, store som små, med stor succes.

Om salver

Salver af vegetabilske olier er fantastiske til at beskytte og hele beskadiget hud, og de er supernemme at lave selv. Her kan du læse generelt om salver og cremer.

Abonnér på RSS - hudpleje