Back to top

genbrug

Frederiks hus

Frederik er Storebrors Ikea-rotte :-) Han er en cool rotte, der godt kan lide gyserfilm, computerspil og stjerneklare aftner på taget med sine venner. Og så bor han i det seje papkasse-hus, som vi har haft rigtig meget sjov med at lave :-)

En alternativ tønde til fastelavn

Hos os er fastelavnstønden et fælles projekt hvert år - den er nemlig en papkasse, dekoreret af hele familien :-) Jeg har ikke lyst til at købe træ, der bare skal smadres :-/ Og de seneste år har jeg set at paptønder har fundet vej til supermarkederne som et mere økonomisk og økologisk alternativ. Man kan dog også bare lave sin egen ;-)

En pinata kan også laves selv, sammen med ungerne :-) Så det vil jeg gerne prøve en dag, evt. også til halloween.

Sokke-slange

Hvad gør man med slidte strømper? Man kan selvfølgelig vælge at stoppe dem, men ellers kan de blive til en ret cool slange :-)

Er du til storskrald?

Jeg elsker storskrald! Der ligger bogstaveligt talt masser af ideer og venter på en ude på gaden, hvis man tør samle dem op :-)
Læs her, hvordan du hjælper miljøet ved at bruge andres storskrald til noget.

Sy 2 børnedyner/puder af en voksendyne og -pude

Man kan på under en time lave to børnedyner af en voksendyne, med tilhørende puder ud af 1 voksenpude. Det er meget billigere end at købe 2 sæt juniordyner m. puder, og det kan jo også gøres som genbrug af en gammel dyne og pude!

Lommetørklæder af gammel t-shirt

Børnenæser der løber skal tørres med det blødeste, fordi man typisk er nødt til at tørre hvert andet minut :-) Jeg har brugt en gammel mande t-shirt, der skulle smides ud. Fordi jeg ikke synes det er så lækkert med snot overalt, har jeg lavet poser til at smide de brugte klude i - disse kan så smides direkte i vaskemaskinen og først tømmes, når de skal tumbles eller hænges op. Måske kan de endda tumbles med indhold?

Ringslynge med åben hale af gammel vikle

 En ringslynge er noget af det nemmeste at sy selv. Det er en meget anvendelig slyngetype, som kan bruges i mange stillinger og som er superhurtig at få på. Mange synes, det er den nemmeste slags at bruge, mens andre foretrækker andre typer - personligt finder jeg denne uundværlig til både spæde og større børn.

Abonnér på RSS - genbrug