Back to top

børn

For 10 år siden i dag

For 10 år siden i dag så min mave sådan her ud. Jeg var gået 14 dage over tiden og var på nippet til at blive nægtet en hjemmefødsel, havde det ikke været for min fantastiske jdm, som fortalte os at vi kunne insistere på at blive hjemme og så skulle hun komme. Det fik hun senere ørerne i maskinen for.

For 10 år siden i dag troede jeg, at livet med en baby ville være lidt ligesom livet før en baby, bare mere travl og med nogle lidt andre gøremål. Jeg troede, at nogle ting ville ændre sig men mange flere forblive de samme.

Pompom støvalf og lidt Totoro-links :-)

I øjeblikket er Min nabo Totoro det helt store hit herhjemme :-) Og en kæmpestor Totoro man kan putte med står højt på ønskelisten. Men lige nu er der ikke overskud til projekter udenfor mit stash, så jeg starter i det allermindste, med en lille støvalf :-) Den tager 10 minutter at lave, og børnene kan selv gøre noget af arbejdet.

Vores hjemmelavede julekalender i år

granmonsterJeg ved godt det er lidt sent ude for i år, men her er altså hvad vi har valgt at lave af kalender :-) Et par år har drengene fået Lego-kalendere, og det er selvfølgelig meget hyggeligt - men der er en del gengangere. Nu har vi huset fuldt af Lego (vi er store fans ;-)) og har derfor ikke ligefrem behov for mere, og derfor fik Storebror ideen med at vi kunne lave vores egen Legokalender, ved at planlægge et lille byggeri til hver dag, som skal munde ud en julelandsby :-)

Halloween sig nærmer...

Halloween er en af de højtider, der ses mest frem til herhjemme :-) Og de unger der er altså aldeles ligeglade med at det er en importeret højtid og alt det andet voksne kan finde på at klandre den for. Og jeg må tilstå, at jeg også er blevet ret glad for den :-) Her kan du se noget af det, vi laver til dagen.

Frederiks hus

Frederik er Storebrors Ikea-rotte :-) Han er en cool rotte, der godt kan lide gyserfilm, computerspil og stjerneklare aftner på taget med sine venner. Og så bor han i det seje papkasse-hus, som vi har haft rigtig meget sjov med at lave :-)

Kastanjedyr

Kastanjer er bare så fine :-) Vi går og venter på dem hele sommeren, samler de nedfaldne op og åbner for at se de mikroskopiske frø, der bliver til store, fine kastanjer, som man kan lave så meget sejt med. Her er lidt af det vi har lavet med kastanjer den sidste måned.

Tips til sensitive børn

Er dit barn sensitivt? Hvis det er, har du nok nogle udfordringer på forskellig vis, og her er nogle af mine erfaringsbaserede tips til hvordan disse udfordringer kan håndteres :)

Fluor eller ej, vi elsker vores børn...

Fluor - nogle bruger det fordi de vil, andre fordi de føler de skal, og nogle bruger det slet ikke. Og skal man tro på de danske tandlæger, der citeres i medierne, er det hul i hovedet at lade være. Men hvad er 'sandheden'? Vil du danne dig din egen mening, så kig med her.

Ting at lave med hjemmepassede børn :-)

Jeg har lovet flere at lave en artikel med tips til aktiviteter med børnene, når man passer hjemme. De kan uden tvivl også bruges af dem, der ikke hjemmepasser ;-) Men dem der gør, synes somme tider det er rart med noget inspiration :-) Så her kommer lidt om hvad vi laver/har lavet før, og hvad jeg har set/hørt andre finde på derhjemme.

Tips til tandbørstning

At det er godt at passe på sine tænder er uomtvisteligt, men jeg mener på ingen måde, at det retfærdiggør vold eller andre overgreb på børn. Her er nogle af mine tanker om alternative ideer til tandbørstning :-)

Sider

Abonnér på RSS - børn