Back to top

alt det andet

Kager uden korn

Da min yngste søn ikke tåler kornprodukter (altså ikke bare ikke tåler gluten men også reagerer negativt på glutenfrit bagværk), har vi efterhånden afprøvet en del opskrifter på bagværk uden kornprodukter. Brød er lidt svært - men kager er nemt at lave uden korn, og nedenstående opskrifter er fantastisk lækre :-)

Jeg er her stadig :-)

Hej :-) Det er ved at være rigtig længe siden, men jeg er her endnu. Jeg har bare været lidt stille, og ikke fået lavet så meget håndarbejde heller. Det er jeg dog ved at komme i gang med nu, men inden jeg begynder at skrive om det ville jeg lige fortælle hvorfor jeg var stille.

Solcreme - nej ellers tak!

Sidste år tog jeg en beslutning, som nogle ville kalde sindssyg - jeg smed vores solcreme ud. Jeg var så træt af den ene afsløring efter den anden af hvor meget skidt, der er i den slags, og jeg gad bare ikke mere. Da jeg havde givet et ublu beløb for en øko-solcreme i helsebiksen, og den så alligevel indeholdt noget superskidt, kunne det være nok. Ud med det! Men hvad så?

Vafler eller pandekager uden hvede

Vi eeeelsker vafler om morgenen :-) Masser af protein og især fedtstoffer er skønt at starte dagen med. Og for nylig er jeg begyndt at lave dem sådan her. De kan være helt glutenfri, hvis du køber certified oats - spørg i din helsekost. Du kan selvfølgelig også bruge andre slags glutenfrit mel.

Om at være kødspiser igen :-)

Nu hvor jeg igen spiser kød, kommer jeg til at ændre lidt på nogle gamle artikler om mad herinde :-) Og for det tilfælde, at nogen skulle undre sig, synes jeg det er på sin plads med et indlæg om det - også for at fortælle hvorfor jeg nu har valgt at spise dyr igen.

Af med fnulder!

obh fnugfjernerFnulder på strikketøj er bare træls :-( Og når man selv har lavet tøjet, er det endnu værre, synes jeg - man tænker på alle de timers arbejde, og ser bare fnulder endnu mere!  Men der er håb!

Mælkefri "nutella"

Dette smørepålæg kan laves mælkefrit eller med mælkeprodukter, efter præferencer. Det er IKKE nutella, for der er ingen nødder i, men jeg tror egentlig godt man kan tilsætte nogen :)

Jeg fik denne opskrift for længe siden af en ven og ved derfor ikke hvorfra den kommer. Here goes:

Opskrift

Ansigts-eksperimentet

KokosolieUpdate 2019: nu har jeg brugt olierensning af ansigtshuden i lidt mere end 8 år - og min hud har det så godt! Se mere nederst :-)

Jeg har længe været lidt træt af min hud i ansigtet, og besluttede for nylig at nu skulle jeg finde en god rutine - men what to do, når man er øko-erna, hjemmelaver og har tør og sart hud?

Hårfjerning med sugaring

Hvis man går med på ideen om at kvinder skal være fløjlsbløde og hårfri, kan man - hvis man er som mig - nemt komme enten til skade, eller af med en masse penge :) Men der er en nem metode, med et urgammelt produkt du kan lave af ting, du sandsynligvis allerede har i køkkenet: sugaring.

Sider

Abonnér på RSS - alt det andet