Back to top

For 10 år siden i dag

For 10 år siden i dag så min mave sådan her ud. Jeg var gået 14 dage over tiden og var på nippet til at blive nægtet en hjemmefødsel, havde det ikke været for min fantastiske jdm, som fortalte os at vi kunne insistere på at blive hjemme og så skulle hun komme. Det fik hun senere ørerne i maskinen for.

For 10 år siden i dag troede jeg, at livet med en baby ville være lidt ligesom livet før en baby, bare mere travl og med nogle lidt andre gøremål. Jeg troede, at nogle ting ville ændre sig men mange flere forblive de samme.

For 10 år siden i dag troede jeg, at min baby skulle sove i en vugge ved siden af mig. Jeg troede samsovning kunne være dårligt for baby, fordi han jo skulle lære at berolige sig selv i en tidlig alder, så jeg ikke skulle være afhængig af at skulle putte ham. Jeg syntes samsovning med større børn var noget underligt noget, nærmest lidt forkert, men at dele værelse ville være fint, da jeg selv havde lidt voldsomt at mareridt som barn.

For 10 år siden i dag troede jeg, at jeg ville amme omkring et halvt år. Amning var bestemt vigtigt, men det kunne også blive for meget af det gode. Min venindes søster havde ammet 16 mdr, og det var da i hvert fald alt for meget og noget mærkeligt noget.

For 10 år siden i dag troede jeg, at jeg skulle tilbage til universitetet, når min baby var 9 mdr. Han skulle i dagpleje, og jeg skulle fortsætte mine studier, så jeg kunne blive oversætter. Jeg troede at det var vigtigt for mig at have en ”rigtig” uddannelse, og vigtigt for ham at komme i (god) pasning.

For 10 år siden i dag troede jeg, at mit barn skulle gå i skole, enten en rigtig god folkeskole eller en lille hyggelig privatskole med plads til kreativitet. Jeg troede skolegang var lig med læring.

For 10 år siden i dag troede jeg, at dagligt samvær med masser af andre børn var vigtigt, selv for en baby, og at institution og skole derfor ville være vigtigt for ham at være i for at lære at være sammen med andre.

For 10 år siden i dag troede jeg, at andre vidste bedre hvad der var godt for mit barn og jeg, fordi de havde uddannelse og ekspertstatus.

For 10 år siden i dag gik der en dag mere. Så kom Storebror til verden hjemme i soveværelset, og hele livet som jeg kendte det og havde forestillet mig det, blev vendt på hovedet <3

Tillykke med i morgen, min smukke dreng :-) Jeg har lært mere i de 10 år sammen med dig end alle årene før tilsammen <3

Kommentarer

Tillykke

Livet er nu en gang forunderlig, og først når børnene kommer forstår man i virkelighedens ens mening med livet <3

Tak :-) Og ja, sådan havde/har jeg det også :-)

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.